Otvaranje izložbe „Rudnici kulture: od industrijske do umjetničke revolucije“


Otvaranje izložbe „Rudnici kulture: od industrijske do umjetničke revolucije“ (Labin Art Express XXI). Izložba je deo istoimenog dugoročnog međunarodnog projekta istraživanja, zaštite i revitalizacije industrijskog odnosno rudarskog nasleđa na području nekadašnjih Jugoslovenskih republika (a od 2017. i šire u regionu), koji sprovodi udruženje „Rudnici kulture: regionalna suradnička platforma“ (Labin, Hrvatska), čija je članica ove godine postala i Narodna biblioteka Bor.

Selektor i autor koncepta izložbe je hrvatski likovni kritičar i kustos Branko Frančeski (Branko Franceschi), a autor postavke je Damir Stojnić, umetnik i profesor na Akademiji primenjenih umetnosti u Rijeci, član udruženja Labin Art Express XXI.

Posetioci izložbe će u sali i depou Narodne biblioteke Bor, do 18. 10. 2019, moći da vide (čuju, opipaju…) skulpture, instalacije, video radove, animirane i dokumentarne filmove, 3D printove i druga multimedijalna dela desetak autora odnosno umetničkih kolektiva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Makedonije i Albanije, kao što su Lajbah, Želimir Žilnik, Autopsija i drugi
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *