Otvorena 43. Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“


U galeriji Radul – begovog konaka u Zaječaru sinoć je otvorena 43.Međunarodna izložba fotografija „Dete 2019“, čiji su suorganizatori  Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Foto klub 202, a pokrovitelj grad Zaječar.

Prema rečima Raše Milojevića, predsednika Foto kluba 202, na konkurs za ovu izložbu prijavilo se oko 300 autora iz celog sveta,  sa preko 5000 fotografija, što je sasvim zadovoljavajuće za ovakvu postavku.  U izložbenoj galeriji posetioci mogu videti stotinak najboljih radova , prema oceni stručnog žirija.

Vladimir Đuričić  je naglasio da ustanova  „Zoran Radmilović“ , čiji je direktor, podržava ovaj projekat i učestvovaće u organizaciji izložbe i u budućnosti. Očekuje da će ove divne fotografije ubuduće krasiti zidove pojedinih institucija u gradu i da neće , kao ranijih godina , skupljati prašinu u magacinu.

Deca su uvek prava inspiracija za umetnike, a njihova osećanja koja fotografi prenose na radovima pristiglim na konkurs nikog od posetilaca izložbe ne ostavljaju ravnodušnim. Jer , kako reče pesnik,  deca su ukras sveta.

 Izložba „Dete 2019“ može se razgledati narednih desetak dana. Nakon toga seli se u Paraćin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *