PLAN UPISA UČENIKA SREDNjIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU 2018/19. GODINU

U velikoj sali Zaječarskog upravnog okruga održan je sastanak vezan za pripremu Plana upisa učenika srednjih škola za školsku 2018/19. godinu. Planom upisa biće utvrđen broj učenika koji će se upisati u srednje škole po područjima rada, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja.

Akcenat je stavljen na potrebe privrede za kadrovima, pa se zato u realizaciji ovog Plana akivno uključuje Privredna komora Srbije, odnosno na regionalnom nivou – Regionalna privredna komora Zaječarskog i Borskog upravnog okruga koja ima značajnu ulogu. Zadatak Privredne komore je da, u saradnji sa poslodavcima prikupi podatke o potrebnim i deficitarnim kadrovima kako bi se u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, Nacionalnom službom za zapošljavanje, školama, školskom upravom pripremio plan upisa koji će odslikavati realne potrebe privrednog razvoja date lokalne sredine odnosno regiona.

Sastanak je ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sazvala Jasna Vasić, rukovodilac Školske uprave Zaječar. Ovom sastanku prisustvovali su:Tatjana Račić, stručni saradnik u Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga, Miroslev Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga, predednici opština i predstavnici lokalnih samouprava sa područja oba okruga, drugih državnih organai institucija,predstvanici Nacionalne službe za zapošljavanje i direktori srednjih stručnih škola.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *