POBEDA ZA MALOG NEMANJU! GRADONAČELNIK APELOVAO, DRŽAVA PREUZELA LEČENJE!


Zahvaljujući intervenciji predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara, a na apel gradonačelnika Boška Ničića i Gradske uprave Grada Zaječara, jučе je intervenisao Budžetski fond za lečenje dece i odraslih u inostranstvu osnovan od strane Vlade RS, a Nemanju Jovanovića (4) iz Zaječara pregledao je u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ vrhunski španski torakalni hirurg dr Norberto Ventura.

U rešavanje zdravstvenog problema našeg malog sugrađanina, svojim ličnim poznanstvom sa doktorom Venturom, puno je pomogao i naš proslavljeni rukometaš Dragan Škrbic. Pored njega u akciju celokupne pomoći Nemanji i porodici Jovanović, koja neće biti zaustavljena nakon operacije, uključeni su i čuveni voditelj Dejan Pantelić i naš sugrađanin, pevač, Željko Vasić.

Nakon današnjeg pregleda i konzilijumskih konsultacija na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“, od strane španskog specijaliste dr Norberta Venture i tima lekara ove klinike, ustanovljeno je da se operacija malog Nemanje Jovanovića (4) može obaviti, zbog izuzetno složenog i rizičnog zahvata, jedino na klinici u Hamburgu (Nemačka).

Dr Ventura je, zajedno sa čelnim ljudima Ministarstva zdravlja i Budžetskog fonda za lečenje dece i odraslih u inostranstvu osnovanog od strane Vlade RS, odmah kontaktirao kliniku u Hamburgu i radi se na obezbeđivanju termina za što hitniju operaciju o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) ili Budžetskog fonda, firmiranog za ove namene.

Državni vrh Srbije, u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, obezbediće najbolji i najbrži mogući način transporta malog Nemanje do hamburške klinike.

Humanitarni koncert „Srcem i pesmom za Nemanju“ zakazan za 15. novembar u 20,00 sati, u sportskoj hali na Kraljevici , uz nastup Nataše Bekvalac, Goce Tržan, Tropiko i OK benda i Željka Vasića, biće organizovan kako je i planirano, a sva prikupljena sredstva biće usmerena na rešavanje stambenog problema porodice Jovanović, kao i njihov boravak u Hamburgu tokom i nakon operacije malog Nemanje.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *