Počelo prolećno uređenje Popove plaže


Na zaječarskoj Popovoj plaži uveliko je u toku sredjivanje i prolećno spremanje. Sve mora biti završeno u narednih nekoliko dana jer će na ovom, možda i najlepšem prostoru u gradu, narednog ponedeljka, 23. aprila biti povodom Dana vojske Srbije, organizovana Vojna parada.

Vice Lalić, v.d. direktor JKP “Timok održavanje” kaže da se radi ubrzano:

“Ubrzano se radi i na zameni samih tribina na ovim terenima. Ranijih godina je to bilo dosta zapušteno tako da smo sada preduzeli sve mere kako bi se ti tereni za samu rekreaciju naših sugradjana sredili i da to bude na jednom željenom nivou. Takodje će se narednih dana i nedelja sredjivati i sam peščani deo Popove plaže. Potrebna je i sanacija suncobrana koji su neki u malom broju oštećeni, moram da kažem zbog vandala u ovom gradu. Oni će se srediti.

Ranijih godina je to bilo dosta zapušteno tako da smo sada preduzeli sve mere kako bi se ti tereni za samu rekreaciju naših sugradjana sredili i da to bude na jednom željenom nivou. Takodje će se narednih dana i nedelja sredjivati i sam peščani deo Popove plaže. Potrebna je i sanacija suncobrana koji su u malom broju oštećeni, moram da kažem zbog vandala u ovom gradu.”

Tuje koje su se isušile biće zamenjene a ceo prostor biće u toku ove nedelje ulepšan ružama i ostalim cvećem. Takodje, biće obnovljen i sistem za zalivanje. Saniraju se mokri čvorovi, kosi se trava, sredjuju se teniski i ostali tereni za male sportove. Posle nekoliko godina nebrige, Popova plaža ponovo će biti oaza za prijatan boravak i omiljeno šetalište Zaječaraca i njihovih gostiju.

“Morao bi da se zahvalim lokalnoj samoupravi koja našem novom Javnom preduzeću zaista pomaže što se finansiranja tiče jer Popova plaža je javno dobro. Znači, to je u interesu svih naših sugradjana i mogu reći da imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom.”

Svi tereni za tenis, mali fudbal, košarku potom za šah kao i mini golf teren biće osposobljeni i besplatno dostupni svima. Zaječarci će idućeg ponedeljka na Popovoj plaži, povodom Dana vojske moći da prisusutvuju vojnoj paradi.

Preuzeto: zamedia.rs

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *