Počeo “Border Rock” festival!!! FOTO/VIDEO


Juče je u Kladovu svečano otvoren drugi po redu “Border Rock” festival, festival dobrog Rock’n’roll zvuka, koji traje od 15. do 16. juna 2018. godine, a koji se po prvi put održava na tvrđavi Fetislam.

L.A. Witch/Istocnevesti

 

Ovogodišnji Border Rock festival otvorio je Dejan Mihajlović, predsednik Udruženja građana “Metronom” iz Kladova:

“Nema lepše stvari nego kada vidite ove omladince da sviraju i pevaju rock and roll, nego kada bi svaka osnovna škola u Srbiji imala barem petnaestinu ovoga, bilo bi nam svima bolje. Ali dobro, o tom – po tom. Dobro došli na Border Rock broj dva, teramo svake godine, vreme će valjda poslužiti… Uživajte u Rock and roll-u, ovaj dan i sutra dan, pa ćemo svake godine tako” – rekao je Dejan Mihajlović, predsednik Udruženja građana Metronom iz Kladova

Ljubitelji Rock’n’rolla mogli su od 17 sati da uživaju u izložbi rock fotografije autora Mikice Andrejića iz Zaječara, koja je bila postavljena u Klubu “Fusion – Dom omladine.


Od 18 sati, održana je promocija knjige “Odgovor nošen vetrom” autora Ivana Potića.

Prve festivalske večeri, pred oko više stotina posetilaca, festival su otvorili “Rochoir Kids” iz Beograda. Inače ovo je prvi dečiji Rock hor na ovim prostorima, a osnovan je u cilju promovisanja rok kulture koja je zasnovana na filozofiji bunta i kritičkog mišljenja. Ideja za stvaranje prvog srpskog dečjeg rok hora zapravo je rođena u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Naime, školski hor OŠ “Ivo Andrić” nastupao je pod dirigentskom palicom nastavnice Jovane Obradović povodom jubilarne godišnjice te škole. Taj nastup propraćen je neverovatnom medijskom pažnjom zbog načina izvođenja i izbora repertoara. Dirigent hora Jovana Obradović podstaknuta svim tim, okupila je grupu izuzetno mladih i talentovanih muzičara koji su podržali njenu ideju i prihvatili da budu deo RocHoir misije.

Rochoir Kids/Istocnevesti

Rochoir Kids/Istocnevesti

Rochoir Kids/Istocnevesti

 

Nakon sjajnih “Rochoir Kids-a” nešto drugačije mogli su da čuju svi posetioci Border Rock festivala u nastupu novozelandskog izvođača Delaney Davidsona.

Delaney Davidson/Istocnevesti

 

Ženski trio, “L.A. Witch” iz Amerike zapalio je atmosferu na na ovogodišnjem festivalu, te su “Veštice” prihvaćene sa velikim oduševljenjem publike.

L.A. Witch/Istocnevesti

L.A. Witch/Istocnevesti

L.A. Witch/Istocnevesti

L.A. Witch/Istocnevesti

L.A. Witch/Istocnevesti

L.A. Witch/Istocnevesti

 

Nakon “L.A. Witch” iz Amerike nastupali su i “Messer Chups” iz Rusije i grupa “Axis”, a svakako zvezde večeri je bio bend “Ničim izazvan” koji je zatvorio prvo festivalsko veče ovogodišnjeg Border Rock festivala.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *