Podrška projektu jačanja ženskog preduzetništva


Povodom projekta osnaživanja žena u preduzetništvu „Power“ koji finansira ambasada Australije, gradonačelnik Aleksandar Milikić održao je sastanak sa udruženjem profesora Tehničkog fakulteta u Boru „UNIM – Udruženje nastavnika inženjerskog menadžmenta“ koje realizuje ovaj projekat.

Foto: opstinabor.rs

Na sastanku je bilo reči o projektnim aktivnostima koje obuhvataju obuke za pomoć ženama u sticanju znanja i kompetencija u pogledu informisanja i popunjavanja formulara za pokretanje ženskog biznisa, kao i motivisanje žena za pokretanje sopstvenog biznisa i pružanje podrške ženama da se odluče na ovaj korak.

„Za Grad Bor je od izuzetnog značaja da ima jak nevladin sektor koji realizuje ovakve projekte koji se tiču ovako važnih društvenih tema. Osnaživanje žena u preduzetništvu je zadatak koji zajednički moramo da realizujemo kroz kreiranje novih radnih mesta. Grad Bor kroz mere aktivne politike zapošljavanja izdvaja značajna sredstva za podsticaj zapošljavanja kroz programe stručne prakse, javnih radova i samozapošljavanja.“ istakao je tom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *