PODSTICAJ OD GRADA za 38 stočara


U Gradskoj upravi potpisani su ugovori o isplati podsticajnih sredstava u oblasti stočarstva za 38 korisnika na teritoriji Zaječara. Za stočare su u gradu na Timoku ove godine obezbeđena sredstva u iznosu od 4,1 milion dinara. Ovim sredstvima grad Zaječar subvencioniše nabavku kvalitetnih umatičenih grla goveda, ovaca i koza, kao i nabavku opreme za mužu i za preradu mleka.

foto radiomagnum.rs

Konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje stočarstva, samo je jedan od konkursa kojim grad Zaječar pruža pomoć vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava. Do sada su realizovani i projekti u oblasti pčelarstva, voćarstva, nabavke mehanizacije, a u toku je i konkurs u oblasti voćarstva za jesenju sadnju, koji će biti zatvoren narednog petka.

foto radiomagnum.rs

Za stočare je ove godine izdvojen 4,1 milion dinara, od toga 4 miliona dinara je izdvojeno za nabavku kvalitetnih grla junica, mlečnih teladi, ovaca i koza, a samo 100 hiljada dinara je izdvojeno za liniju za preradu sira, jer se prijavio samo jedan poljoprivredni proizvođač iz Dubočana“, rekla je Vesna Stanković, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede.

foto radiomagnum.rs

Hvala Bogu da ima onih koji su zainteresovani da koriste podsticajna sredstva, kako bi poljoprivredu ponovo mogli da vratimo na mesto koje joj i pripada, i da oživimo naša sela. Ovo nisu jedine mere, pokušavamo i da mlade ljude stimulišemo, čak i one koji nisu živeli na selu, a voleli bi da probaju da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, da im dajemo podsticaje, da napuštena domaćinstva otkupimo i dovedemo te mlade ljude koji vide svoju egzistenciju na selu“, rekao je Ničić i dodao:

Mi smo tu da vam izlazimo u susret, da vam pomažemo, i mislim da ćemo iz godine u godinu pomagati sve više onima koji imaju pametne i dobre projekte. Nadamo se da ćemo u narednom periodu moći da iskoristimo i druge evropske fondove koji nam se otvaraju u oblasti poljoprivrede“.

Ukupan iznos novčanih sredstava koji je ove godine izdvojen iz budžeta grada Zaječara za podsticajna sredstva u oblasti poljoprivrede je 18,7 miliona dinara.

preuzeto radiomagnum.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *