Poklon čestitke majkama sa više dece


Opština Negotin i ove godine povodom Dana žena uručila je poklon čestitke u iznosu od 10.000 dinara, majkama koje su se u 2017. godini rodile treće, četvrto, peto i svako naredno dete.

Foto: negotin.rs

Obraćajući se majkama, predsednik opštine je istakao da je zdrava porodica osnova svakog društva, a da lokalna samouprava ulaže napor da što više pomogne višečlanim porodicama.

„Ovo je samo jedan mali vid pažnje. Ono što je mnogo značajnije, po opštinskoj Odluci o finansijskoj podršci porodici, 62 korisnika trenutno koristi pravo na besplatan vrtić koje ima svako treće i naredno dete u porodici, 280 učenika, uključujući i decu iz socijalno ugroženih porodica ima besplatnu užinu u osnovnim školama na teritoriji opštine, a 9 majki koje su se porodile treći, četvrti, peti put, prima naknadu od pet hiljada mesečno do navršenih godinu dana deteta. Prošle godine je iz budžeta za ove namene izdvojeno pet miliona dinara. Opština Negotin će u narednom periodu pokušati da više pomogne porodicama sa više dece, imajući u vidu pad nataliteta koji je u našoj opštini i više nego evidentan“ – istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Ove godine iz budžeta opštine Negotin za jednokratnu novčanu pomoć majkama trećeg, četvrtog, petog i svakog narednog deteta, izdvojeno je 310 000 dinara, preko Centra za socijalni rad, a na osnovu Zaključka koji je usvojen na poslednjoj sednici Opštinskog veća.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *