Pomoć socijalno ugroženim Romima u Velikom Izvoru (VIDEO)


Zahvaljujući odličnoj saradnji  Crvenog krsta Zaječr i Društva Roma Zaječar,  u selu Veliki Izvor podeljen je školski pribor  i garderobi, pripadnicima romske zajednice toga sela. 

Ovo je prva u nizu akcija pomoći socijalno ugroženim porodicama, u planu je nastavak podele pomoći, pripadnicima romske zajednice. koji nisu u programu narodne kuhinje. Pomoć se sastoji u odeći i obući i školskom priboru. 

Saradnja sa Društvom roma je izvanredna, i mislim da je nama Romima sa sela ta pomoć najpotrebnija, pored ove pomoći nama je goruće pitanje put. Naša deca tokom jeseni i zime prolaze kroz blato da bi išla do škole istakao je poverenik Društva Roma Veliki Izvor Dejan Selimović.

Mesna zajednica se trudi da prepozna probleme Roma u svakodnevnoj komunikaciji sa njima, i mislim da je saradnja na zavidnom nivou rekao je predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor Neli Nikolić i dodao ” pored problema vodosnadbevanja odnosno slab pritisak u njihovim domačinstvima, veliki problem je i put koji je u jako lošem stanju i otežano je funkcionisanje porodica. Mesna zajednica pokreće inicijativu da se taj problem reši

 “Ovo je samo početak ove akcije. Počeli smo od sela ali se akcija biti proširena i na grad. Cilj je da se bar malo poboljša životni standard naših članova. Takođe bih se zahvalio Crvenom krstu Zajelar koji nam je izašao u susret i pomogao da sve ovo realizujemo,” rekao je David Georgijev predsednik odbora za mlade Društva Roma Zaječar.

 Pomoć je namenjena Romima koji nisu korisnici narodne kuhinje a nastavlja se i tokom meseca oktobra.

* Ovaj vest je sufinansirana sredstvima Grada Zaječara u okviru projekta “Romi su deo nas”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *