Postavljeni kanisteri sa dezinfekcionim sredstvima


Po naredbi Gradskog Štaba za vanredne situacije grad Bor je obezbedio četiri kontejnera sa rastvorom natrijum hipohlorita koji su postavljeni na četiri lokacije u gradu, dok su u seoskim mesnim zajednicama postavljene posude manje zapremine sa dezinfekcionim sredstvom koje građani mogu besplatno da natoče u svoje boce.

Foto: bor.rs

Kanisteri sa uputstvima za upotrebu dezinficijensa uz prisustvo stručnih lica postavljeni su na sledećim lokacijama u gradu i biće dopunjavani na dnevnom nivou:

– Opšta bolnica (parking iznad bolnice)
– Plato Doma kulture
– Studentski centar (parking)
– IV kilometar (igralište kod Lidla)

Borani su u redovima poštovali mere zaštite i držali propisano rastojanje među sobom prilikom nabavke sredstva za dezinfekciju.

„Moram da kažem da mi je drago što sam video da Borani poštuju mere zaštite i drže odstojanje prilikom čekanja u redu. Organizovali smo da se kanisteri dopunjuju na dnevnom nivou, stoga apelujem na građane da ne uzimaju velike količine ovog rastvora jer nakon 48 sati prestaje njegovo dejstvo, pa će svakako biti u mogućnosti da ponovo dopune svoje ambalaže. Napomenuo bih da sve mere koje smo doneli i koje budemo donosili imaju jedan cilj, a to je sprečavanje širenja virusa korona. Treba da čuvamo jedni druge jer to je jedini način da kao pobednici izađemo iz ove situacije.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Nadležni apeluju na racionalnu potrošnju i pažljivo rukovanje kako bi se izbegla moguća oštećenja, kao i na građane da budu strpljivi dok čekaju svoj red da natoče ovo dezinfekciono sredstvo i da poštuju preventivne mere, da drže rastojanje od dva metra između osoba.

Da napomenemo, rastvor natrijum hipohlorita se može koristiti za dezinfekciju objekata, površina, materijala, opreme, pribora, instrumenata KOJI NISU U DIREKTNOM KONTAKTU sa hranom za ljude ili životinje. Takođe se koristi za dezinfekciju opreme, ambalaže i površina koji su u kontaktu sa hranom ili vodom za piće za ljude i životinje.

Preuzeto: bor.rs
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *