Potpisani ugovori o dodeli podsticajnih sredstava za unapređenje stočarstva


U Gradskoj upravi u Zaječaru danas je organizovano potpisivanje ugovora o dodeli podsticajnih sredstava za unapređenje stočarstva na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu.

Ovom prilikom poljoprivredni proizvođači potpisali su ugovore sa Gradom Zaječarom na osnovu kojih će im biti isplaćene subvencije za nabavku umatičenih kvalitetnih grla junadi, ovaca i koza.

Grad Zaječar kroz podsticajna sredstva nastavlja da stimuliše kako poljoprivredne proizvođače, tako i stočare, da ostanu na selu i budu još uspešniji u onome što rade. Konkurs za podsticajna sredstva za unapređenje stočarstva, samo je jedan od konkursa kojim grad Zaječar pruža pomoć vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava.

Prema rečima Vesne Stanković, člana Gradskog veća za oblast poljoprivrede, ovo je poslednji korak u realizaciji celog ciklusa konkursa za dodelu podsticajnih sredstava za stočarstvo u ovoj godini. Za ovu namenu iz budžeta grada, izdvoja se 2,7 miliona dinara, a prosečna vrednost investicije koju grad daje po korisniku u okviru ovog konkursa je 78.851,00 dinara.

„Sam proces započeo je pripremom programa mera, njihovim usvajanjem, raspisivanjem konkursa još 16. aprila. Konkurs je trajao do kraja avgusta. Posle nekoliko meseci, procedura je napokon završena. Nakon potpisvanja ugovora, grad Zaječar će uplatiti sredstva na račune registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Novac je dodeljen za nabavku kvalitetnih grla koja imaju poreklo, a cilj konkursa je da se poveća broj umatičenih grla na teritoriji grada. Na taj način će sami poljoprivredni proizvođači povećati sopstvene prihode. Po ovom konkursu, ukupno se odobrava 2,7 miliona dinara za 34 proizvođača iz različitih sela sa cele teritorije grada“, rekla je Vesna Stanković člana Gradskog veća.

Iz budžeta grada Zaječara za ovu namenu izdvojeno je 2,7 miliona dinara a subvencije je dobilo 34 poljoprivrednika.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *