Povećano ulaganje u infrastrukturu u Majdanpeku


Zahvaljujući redovnom izmirivanju obaveza po osnovu naknade za korišćenje mineralnih sirovina od strane Rudnika bakra, od početka ove godine u opštini Majdanpek dosta je urađeno na uređenju javne infrastrukture. Osim rekonstrukcije dela Karađorđeve ulice i parkinga na ulazu u Majdanpek, koju je finansiralo Javno preduzeće „Putevi Srbije“, ovih dana je sredstvima Opštine završeno asfaltiranje centra Jasikova.

majdanpek panorama

„Kao predsednik Opštine posebno sam ponosan što je ovo opštinsko rukovodstvo, posle dugog niza godina i obećanja, uspelo da iznađe mogućnosti i uredi centar ovog sela“, naglašava Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek i dodaje da je u toku izbor izvođača radova i za uređenje centra Rudne Glave.

Za radove u Jasikovu i Rudnoj Glavi Opština je izdvojila ukupno 20 miliona dinara.

„Upravo toliko koštaće i rekonstrukcija tri ulice u Majdanpeku, tačnije dela Karađorđeve, Josifa Pančića i Dimitrija Tucovića. Nadam se da ćemo sve ugovorene poslove završiti na vreme, a planiranje novih baziramo na redovnom izmirenju obaveza od strane Rudnika bakra Majdanpek, odnosno na osnovu sredstava koja se u budžet slivaju kroz naknadu za korišćenje mineralnih sirovina“, zaključuje Vagner.

Ovih dana uveliko se radi i u Donjem Milanovcu, gde je u toku kompletna rekonstrukcija ulice Kralja Petra, inače, glavne ulice u gradu na Dunavu, za šta ugovorena vrednost radova iznosi 18 miliona dinara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *