Pozivni centar opštine Kladovo


Pozivni centar opštine Kladovo, čiji su brojevi telefona 019 808-042 i 019 808 – 281 od svog formiranja 16. marta primio je pozive više od 100 građana. Najčešća pitanja se odnose na način isplate penzija, kako dostaviti pomoć licima koja su starija od 65 godina, kako organizovati dostavu namirnica i lekova. Dežurni daju uputstva i savete o postupanju naših stanovnika iz dijaspore pri ulasku u Srbiju i o merama koje je donela Vlada Repubike Srbije.

Opštinski štab za vanredne situacije uputio je preporuku ZC Kladovo, da u okviru svojih mogućnosti organizuje rad ambulanti u seoskim sredinama i pojačanim aktivnostima pospeši nivo zdravstvenih usluga.
Procena je da bi to moglo pozitivno da utiče na zdravstveno stanje meštana i kao vid prevencije u sprečavanju i širenju korona virusa. Na inicijativu predsednika opštine Kladovo, Saše Nikolića, članice udruženja domaće radinosti “Misija kreativa” rade na izradi 1000 zaštitnih maski od gustog pamučnog materijala za višekratnu upotrebu koje su deficitarne na tržištu, a neophodne su za zaštitu građana od širenja zaraze. One veštinom svojih ruku u dve smene svakodnevno kroje, šiju i proizvode ova zaštitna sredstva.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *