Pozovite Nacionalni kontakt centar


U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje otvoren je Nacionalni kontakt centar. Ova usluga će objediniti sve dosadašnje načine komunikacije sa osiguranicima iz cele Srbije, kako bi građani jednostavnije dolazili do informacija u vezi sa pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.  Otvorene su tri telefonske linije: za pozive iz fiksne mreže, pozive iz mobilne mreže i iz inostranstva, i za lečenje u inostranstvu.

Svrha formiranja Nacionalnog kontakt centra jeste da omogući osiguranim licima Republičkog fonda, da na jedan brži, lakši i jednostavniji način putem telefona, dođu do informacija i dobiju odgovore na pitanja koja se odnose na njihovo ostvarivanje prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, poput mogućnosti lečenja u ustanovama van matične filijale, u zdravstvenim ustanovama u drugim gradovima u Srbiji,  poput odgovara na pitanja o mogućnostima lečenja u inostranstvu, zatim o isplati naknada tokom privremene sprečenosti za rad u refundaciji troškova za lekove ili medicinska sredstva, zatim o informacijama koje se tiču izdavanja i overe zdravstvenih kartica i odgovore na brojna druga pitanja iz oblasti obaveznog zdravstvenog osiguranja“, istakla je v.d.direktora Filijale za Zaječarski okrug Tatjana Stojanović.

Ona dodaje da će u Nacionalnom kontakt centru, na raspolaganju biti 40 operatera, u vremenu od 07:30 do 15:30, koji će primati pozive i davati odgovore osiguranicima.

U slučaju da osiguranik u momentu kada razgovara sa operaterom ne dobije potpun odgovor, odgovor će osiguranom licu biti prosleđen u što kraćem vremenskom roku a najkasnije u roku od 24 sata ili mejlom, ili putem telefonskog poziva. Obaveštenja koja govore o radu ovog nacionalnog kontakt centra sa brojevima telefona istaknuta su na vidnim mestima u Filijali zdravstvenog osiguranja u Zaječaru, a takođe i u ispostavama u Knjaževcu i Boljevcu. Republički fond je za potrebe osiguraniih lica opredelio tri broja telefona i to: 0 700 33 443 ,poziv na ovaj broj tarifira se po ceni lokalnog poziv u fiksnoj telefoniji, drugi broj je 0117350900 i namenjen je pozivima iz mobilnih mreža iz zemlje i inostranstva.

Treći broj 011 205 3683, prema rečima Stojanović, rezervisan je za sve informacije koje se tiču pitanja i lečenja osiguranih lica u inostranstvu.

izvor radiomagnum.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *