Predstava „Sumnjivo lice“ po tekstu Branislava Nušića


Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo najavljuju još jedno gostovanje „Okret teatra“ iz Beograda sa gostovanjem predstave „Sumnjivo lice“ koja će gostovati u četvrtak, 15. marta 2018. godine sa početkom u 19 časova.

Predstava je besplatna zahvaljujući finansijskoj pomoći prijatelja kulture.

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, koje je neizostavni deo lektire za osnovne škole. Na duhovit, zanimljiv i lepršav način, uz kreativno osmišljene filmske sekvence, raskošnu scenografiju i kvalitetnu muziku, glumci će oživeti živopisne likove kojima je Nušić opisao stanje u društvu, ali i ismejao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu. Predstava je namenjena kako učenicima osnovnih i srednjih škola, tako i starijim građanima.
Uloge:
Jerotije Pantić, sreski kapetan – Marko Nikolić
Anđa, njegova žena / Aleksa Žunjić, sreski špijun – Danijela Tanasković
Marica, njihova ćerka – Marija Ćeranić
Vića, pisar – Nikola Krneta
Žika, pisar – Đoka – Milan Vranešević

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa želјom da svojim predstavama deci i mladim lјudima približi svet lektire.

U Kladovu beleže prvo uspešno gostovanje 1. novembra 2017. godine sa prestavom „Kir Janja“ koja je oduševila prepunu salu ljubitelja pozorišne umetnosti.

Biblioteka „Centar za kulturu“ Kladovo ovom predstavom započinje obeležavanje 80 godina od smrti Branislava Nušića (Beograd, 20. oktobra 1864. – Beograd, 19. januara 1938.).


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *