Predstava „Žene iz Troje“ na festivalima u Srbiji


Nakon uspešne premijere predstave u Gračanici i izvođenja u Zvečanu i na Viminacijum festu , predstava „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića biće odigrana u ponedeljak 8.jula u Čortanovcima, na 6. Pozorišnom festivalu “Novi tvrđava teatar”. Ovaj prestižni festival , čiji je selektor Vida Ognjenović, održava se od 4.do 9. jula pod sloganom: “Kakvi smo takvi smo – pozorište zna”.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine , Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i udruženja, Dunav fest” , uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
“Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke. Predstava ‘Žene iz Troje’ je elegija nad sudbinom pobeđenih zbog uzaludno prolivene krvi, bol koji ne pripada samo poraženima već i pobednicima, optužba za neljudskost i neprirodnost rata, osuda destruktivnih nagona čije su žrtve humanost i čovekov razum”, ističe reditelj predstave
Pored Bradića autorsku ekipu čini još kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević.
U predstavi ,,Žene iz Troje” igraju glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević ,Ana Bretšnajder, Milena Jakšić,Isidora Građanin,Igor Damnjanović,Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *