Prijem za studenta Vojnomedicinske akademije u Negotinu


foto: negotin.rs

U cilju promocije Vojske Srbije i vojnog školstva, danas je priređen prijem za Adama Nikića, brucoša Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Prijemu je prisustvovao i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, predstavnici Vojske Srbije, policije i roditelji.

Adam Nikić, odlučio je da svoje školovanje, nakon Negotinske gimnazije, nastavi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. U konkurenciji od 300 kandidata, od čega će 25 nastaviti obrazovanje za vojnog lekara, Adam je bio 11 u rangu na kvalifikacionom ispitu.
„Kada sam sazreo, shvatio sam da želim da se bavim medicinom, da pomažem ljudima. Znam da me na VMA čeka disciplina, ali to mi neće biti teško. Oduvek sam želeo da pripadam nekoj zajednici kao što je upravo vojska i zato ću se potruditi da što bolje učim i opravdam očekivanja“ – istakao je Adam Nikić.

Adam je Negotinsku gimnaziju završio sa prosekom 5.00, a tokom svog školovanja bi je veoma aktivan i na drugim poljima. Bio je član etno grupe „Ajduci“, trenirao rukomet, a završio je i osnovnu muzičku školu na odseku harmonika.
Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, istakao je da je Adam pravilno usmeren i obrazovan. Poželeo mu je takođe puno uspeha u daljem školovanju na Vojnomedicinskoj akademiji i uručio prigodan poklon u znak sećanja na ovaj dan.
Prijemu u maloj sali opštine Negotin, prisustvovali su i Vladica Vučković, komandant Garnizona Zaječar, Perica Arsić, zamenik načelnika PU Bor, predstavnici Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš i Centra Ministarstva odbrane Bor, kao i porodica Adama Nikića.

izvor  negotin.rs

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *