Prostor oko Doma izviđača dobio lepši izgled – FOTO


U okviru projekta „Omladinski gaj“, neformalna grupa sačinjena od učenika Ekonomsko-trgovinske škole i članovi Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, zasadili su 20-ak sadnica bora, jelke, hrasta, javora i drugog ukrasnog šiblja, na prostoru oko Doma izviđača, na Kraljevici. Time je ovaj prostor, dobio mnogo lepši izgled.

Na zaječarskoj Kraljevci, juče smo zatekli dobar primer radne akcije, u kojoj nije bilo pošteđenih. U cilju što lepšeg i zdravijeg okruženja, učenici Ekonomsko-trgovinske škole, izviđači, stariji Zaječarci, zasukali su rukave i posadili 20-ak sadnica ukrasnog šiblja, čime je prostor oko Doma izviđača, dobio mnogo lepši izgled. Pavličić Milica, učenica Ekonomske škole, rado se odazvala ovoj akciji, kako bi doprinela da taj deo Kraljevice dobije nešto drugačiji izgled, koji će ostati i narednim generacijama.

„Zadovoljstvo je da mogu da doprinesem da ovaj prostor bude lepši i zdraviji. Nama ovo predstavlja i jedan vid zabave, ali pre svega je lep osećaj da možemo nešto da uradimo za okolinu u kojoj živimo. I nama će biti lepše kad vikendom, kada je lepo vreme, šetamo ovim delom naše Kraljevice“, rekla je Milica.

Prema rečima Predraga Nicića, starešine Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar, ovo je poslednja aktivnost na projektu „Omladinski gaj“, a sadnice koje su juče u okviru projekta, stigle u gradu na Timoku, odmah su našle svoje mesto na Kraljevici.

„Završili smo još jedan projekat, a neformalna grupa koju uglavnom čine učenici Ekonomsko-trgovinske škole, zaljubljenici u Kraljevicu, prirodu, dali su veliki doprinos. Iskoristili smo lepo vreme da posadimo 20-ak sadnica sadnica bora, jelke, hrasta, javora, katalpe i drugog ukrasnog šiblja. Pokušavamo da ovaj deo oko Doma izviđača i taborišnog mesta, malo oplemenimo i on je dobio sigurno lepši izgled“, istakao je Nicić.

Projekat je finansiran od strane Ministartsva za omladinu i sport.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *