Protest Bor:“Zdravlje naše dece je bitnije od svih njihovih para, zdravlje naše dece nije na prodaju“


Protest građana protiv zagađenja vazduha u Boru, održan je po prvi put ispred sedišta kineske kompanije „Ziđin“ u tom gradu. Više stotina građana Srbije okupilo se u gradu na Istoku Srbije. Ovo je trovanje, ovo je genocid, poručila je danas okupljenima na protestu protiv zagađenja vazduha u Boru jedna od organizatorki Katarina Vasković.

foto www.glas-zajecara.com

U Boru je danas održan protest protiv aerozagađenja. Nekoliko stotina Borana i ljudi iz okolnih gradova okupilo se ispred zgrade Generalne direkcije bivšeg RTB, sada Ziđin koper Bor.

foto www.glas-zajecara.com

Okupljeni su tražili da im čelnici kineske kompanije kažu šta će preduzeti da se preterano zagađenje smanji, jer će u protivnom preduzeti još radikalnije mere, kao što je blokada svih ulaza u RTB.

Učesnici protesta navode da je povećana koncentracija štetnih isparenja i čestica u Boru počela upravo kada je došao novi kineski vlasnik i povećao obim proizvodnje.

Na protest su došli predstavnici antivladinih protesta „Jedan od pet miliona“ i „Odbranimo reke Stare planine“ koji se bore protiv izgradnje mini hidroelektrana.

preuzeto www.glas-zajecara.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *