PRVI SASTANAK RADNE GRUPE ZA OTVORENA PITANJA SA ZIĐINOM I RAKITOM


 Juče je u sali gradske Skupštine održan prvi sastanak Radne grupe za 
rešavanje otvorenih pitanja vezanih za rad i poslovanje kompanija “Serbia Zijin Bor Copper” doo Bor i “Zijin Rakita exploration” doo Bor. 

Sastanku su, pored redovnih članova Radne grupe, prisustvovali i  predsednici saveta Mesnih zajednica Krivelj, Brestovac, Metovnica, Slatina, Bučje i Oštrelj, kao i predstavnici kompanija “Serbia Zijin Bor Copper” doo Bor i “Zijin Rakita exploration” doo Bor. Na sastanku je istaknuto da je ovakav način saradnje od višestrukog značaja, kako za građane i predstavnike grada, tako i za kompaniju Ziđin, kao i da je osnovni cilj ove radne grupe da ustanovi sva pitanja i probleme sa kojima se suočavaju stanovnici grada i mesnih zajendica ugroženih rudarskim aktivnostima i da se, u saradnji sa kompanijom Ziđin, pronađu rešenja za njih. Gradonačelnik Aleksandar Milikić istakao je da je zadatak Grada da brine i o kompaniji, ali i o interesima građana, kao i da je  neophodan zajednički, partnerski rad na svim pitanjima koja se javljaju, kao i njihovo rešavanje u hodu, kako ne bi došlo do nagomilavanja nerešenih pitanja, kao i nerazumevanja između građana, predstavnika Grada i kompanije Ziđin.

Svi zajedno moramo biti partneri i na podizanju razvoja rudarstva, i na  razvijanju grada i sela, i na očuvanju naše životne sredine.” istakao je  Milikić.

Kako se moglo čuti na sastanku, predsednici saveta Mesnih zajednica
iskazali su potrebu za češćim sastancima predstavnika kompanije Ziđin sa građanima u mesnim zajednicama koje su pod direktnim uticajem rudarenja.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *