Prvo osuđeni, pa oslobođeni zbog preprodaje heroina i marihuane

Viši sud u Zaječaru osudio je S.D. na 5,5, a M.G. i M.J. na po pet godina zatvora zbog preprodaje heroina i marihuane. Nakon žalbe, Apelacioni sud je naložio novo suđenje, gde su ovi Zaječarci, zbog nedostatka dokaza, ovaj put pred Višim sudom u Negotinu, nepravnosnažnom presudom, oslobođeni svih optužbi.

Foto: bostinno.streetwise.co/Ilustracija

Policija je, u tom slučaju, prvo uhapsila Boljevčanina S.P. i kod njega pronašla 50 grama marihuane, a dalji trag ih je odveo do Zaječarca D.S. u čijoj je kući pronađeno skoro 1,3 kilograma „trave“ i oko 130 grama heroina.

Ubrzo nakon toga, slobode su lišeni M.G. i M.J. dok je S.D. organima gonjenja, sve do danas nedostupan. Usledilo je suđenje, gde su ova trojica osuđeni na ukupno 15,5 godina robije, dok su S.P. i D.S. proglašeni krivim. Međutim, kazna im nije izrečena.

Nakon žalbe, Apelacioni sud je potvrdio presude za S.P. i D.S., ali je poništio prvostepenu presudu trojici Zaječaraca, a predmet je 31. januara 2017. godine predat Višem sudu u Negotinu i naloženo je novo suđenje. Na tom suđenju su, zbog nedostatka dokaza, jer se tragovi DNK nisu poklopili sa tragovima pronađenim na narkoticima, M.G., M.J. i S.D. oslobođeni svih optužbi.

U rukama policije sada je ostala droga, za koju, kako ispada, niko ne zna kako se tu stvorila.

Tužilaštvo je uložilo žalbu.

Izvor: Telegraf/Radio Magnum




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *