Radni sastanak u ambasadi Republike Francuske: Dogovor oko brojnih pitanja


U Beogradu je, u ambasadi Republike Francuske, prijem i radni ručak upriličio Nj.E. Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni za gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i saradnike, a kome je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja gospodin Nenad Nerić.

Glavne teme sastanka bile su vezane za dogovore oko zajedničke izgradnje spomenika generalima Zuino Gambeti i Nikoli Coloviću, bratimljenju Zaječara i jednog od gradova u Francuskoj i dovođenja francuskih investitora u posetu Zaječaru, kako bi se upoznali sa pogodnostima ulaganja u ovom delu Srbije.

U vrlo prijatnom tonu, u kojem je razgovor i radni ručak protekao, ambasador Falkoni se zahvalio gradonačelniku Zaječara i njegovim saradnicima na izuzetnom prijemu u Zaječaru, prilikom posete našem gradu u oktobru prošle godine, i obećao da će se potruditi da što pre ponovo poseti naš grad. Sa svojim saradnicima i predstavnicima Francuskog kulturnog centra u Srbiji, koji su sastanku prisustvovali, Nj.E. ambasador je obećao brzo delegiranje predstavnika Francuske u Odbor za izgradnju spomenika dvojici generala, oslobodioca Zaječara u Velikom ratu.

Sa svoje strane gradonačelnik Ničić je posebno istakao značaj što skorije organizacije dolaska privredne delegacije, potencijalnih ulagača iz Francuske, i da i grad Zaječar i čitava Timočka krajina spremno dočekuju svaku vrstu investicionog ulaganja. Kao najznačajnije investicije, u ovom trenutku, Ničić je naglasio ulaganja u turističke potencijale (banjske i hotelske), infrastrukturne i građevinske firme (posebno niskogradnju), te energetiku (posebno obnovljive izvore energije) i poljoprivredu.

Državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, gospodin Nenad Nerić, rekao je da će ministarstvo i Vlada Republike Srbije rado podržati svaku ovakvu aktivnost kakva je uspostavljena između grada Zaječara i ambasade Francuske u Srbiji.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *