Raspisan konkurs za stipendiranje studenata u Boru

Opština Bor izdvojila je i ove godine sredstva iz lokalnog budžeta za stipendiranje studenata. Cilj je da se podstaknu i pomognu budući akademski građani koji ne studiraju u Boru, a na fakultetu koji pohađaju postižu odlične rezultate.

Opštinska uprava raspisala je konkurs za školsku 2017/2018. godine, a iznos stipendije ostaje nepromenjen – osam hiljada dinara mesečno. Jedan od uslova je da student najmanje dve godine pre objavljivanja konkursa ima prebivalište na teritoriji opštine Bor.

“Predviđena je dodela 25 stipendija studentima osnovnih studija i pet stipendija za master studije, a iznos je osam hiljada dinara mesečno. Pravo da konkurišu imaju studenti osnovnih akademskih studija koji su na prethodnoj godini imali prosečnu ocenu najmanje osam i po, uz uslov da se studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, da nemaju republičku stipendiju i da daju godinu za godinom. Ista prosečna ocena potrebna je i za studente prve i druge godine master studija uz uslov da su nezaposleni.”</em> – kaže Tamara Paunovi, član Opštinskog veća u Boru.

Uslov za studente koji su na prvoj i drugoj godini master studija je i da imaju manje od 27 godina i prosek u toku studiranja veći od osam i po. Rok za prijavljivanje kandidata je 21. decembar 2017. godine, do kada mogu da predaju dokumentaciju, a dodatne informacije mogu da dobiju na zvaničnom sajtu opštine Bor ili u Opštinskoj upravi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *