Rotari klub poklonio računare školi Ljuba Nešić


Rotari Distrikt 2483 za Srbiju i Crnu Goru u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, sprovodi akciju “500 računara za 50 škola u 25 gradova” i ovom prilikom donirala računare Osnovnoj školi Ljuba Nešić.

Za Guvernera Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić prijem je priredila zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić.

Akcija „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koja je prerasla u preko 500 računara, za preko 100 škola u Srbiji i Crnoj Gori. Uspeli smo da skupimo preko 153.000 dolara sa 52 kluba i distrikta iz čitavog sveta, a naravno, učestvovali su i naši klubovi, među prvima je i Rotari klub Zaječar, a uz podršku Ministarstva prosvete. Najvažniji cilj je bio opremanje kabineta informatike, tako smo krenuli u akciju, i evo polako privodimo je kraju i mislim da će to biti jedan lep podstrek za edukaciju, posebno učenika petog i šestog razreda gde je informatika obavezna.” rekao je na prijemu guverner Rotari Distrikta Vladimir  Matić.

Velika je čast i zadovoljstvo što je Zaječar ušao u krug gradova izabranih za dodelu takvih računara. Mi smo razgovarali i o nekim budućim akcijama koje će biti realizovane i veoma je pohvalno što naši današnji gosti pomažu, i posebno vode računa o prosveti i našem obrazovanju“, rekla je Marina Milić.

Predsednik Rotari kluba u Zaječaru Srđan Stanojević pomenuo je tradicionalne akcije ovoga kluba kao što su, pomoć studentima bez roditeljskog staranja uoči Nove godine, dodela novogodišnjih i božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja,  i akciju pomoći najboljim maturantima srednjih škola.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *