Sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica


U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru danas je održan sastanak kome su prisustvovali Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Dragoslav Đorđević gradski većnik zadužen za mesne zajednice, Igor Božinović generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara i predstavnici svih seoskih mesnih zajednica sa teritorije grada Zaječara.

foto zajecar.info

Na sastanku je bilo reči o seoskim igrama koje preko leta organizuje Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, kao i lokalna samouprava sa Sportskim savezom grada Zaječara.

Ceo koncept je zamišljen tako da svako selo treba da prijavi svoju ekipu od 15 članova, od kojih je bar pet žena. Nakon održanog lokalnog takmičenja u svim gradovima i opštinama najbolje dve ekipe se plasiraju na republičko takmičenje, koje će se ove godine održati na Rudnoj Glavi. Pobednik seoskih igara u Srbiji dobija sportsko igralište. Cilj seoskih igara je da se ljudi sa sela što više bave sportom.

Na sastanku se govorilo i o Planu i programu sportskih aktivnosti za 2020. godinu, a u cilju što boljeg organizovanja sportskih manifestacija u zaječarskim selima
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *