Sedmojulski sabor na Stevanskim livadama


I ove godine, uz podršku lokalne samouprave, narodnim saborom na Stevanskim livadama, obeležen je 7. jul – Dan ustanka naroda Srbije. Sedmojulski sabor organizovala je Opštinska organizacija SUBNOR Negotin u saradnji sa MZ Sikole.

Foto: negotin.rs

Sedmojulski sabor otvoren je tradicionalnim polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje poginulim borcima i članovima štaba Krajinskog partizanskog odreda. Vence i cveće položile su delegacije Opštine Negotin, SUBNOR-a iz Negotina i Bora, RVS-a, Civilnih invalida rata i Ratnih vojnih invalida i građani. Prigodnim izlaganjem prisutnima se obratio Dragoljub Filipović, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a. On je u svom izlaganju podsetio na ratna dešavanja u Timočkoj Krajini.

Tokom prepodneva održana su sportska takmičenja u šahu i pikadu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U popodnevnim satima priređen je i kulturno umetnički program u kome su učestvovale članice Sekcija žena penzionerki iz Negotina i dečiji ansambl KUD „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Sabor na Stevanskim livadama, koji je obnovljen pre nekoliko godina, nakon višegodišnje pauze, uprkos okupio je i ove godine nekoliko stotina Krajinaca.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *