Sertifikat Swiss PRO za projekat „Nove ideje po meri zajednice“ Opštini Negotin


Na svečanosti održanoj krajem prošle nedelje u Kragujevcu, dodeljeni su sertifikati za uspešnu realizaciju 26 socijalno inovativnih projekata koje su sprovele organizacije civilnog društva uz podršku programa Swiss PRO sa skoro 350.000 evra. Pored projekata civilnog društva, u okviru javnog poziva pod sloganom “Nove ideje po meri zajednice” program Swiss PRO podržao je osam partnerskih projekata lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva sa preko 100.000 evra. Realizacija ovih projekata je u toku i pružiće podršku za najmanje 650 ljudi iz ranjivih grupa u Vlasoticu, Ivanjici, Smederevu, Raški, Ćupriji, Novom Pazaru, Negotinu i Zaječaru.

foto negotin.rs

Opština Negotin uz podršku Švajcarske agencije Swiss PRO realizuje projekat ,,Budimo jači’’ ukupne vrednosti 13690 USD. Vrednost donacije je 12.040 USD a učešće opštine Negotin je 1650 USD. Projekat obuhvata nabavku fizioterapeutske, logopedske opreme i organizaciju fizioterapetskih i logopedskih tretmana za decu sa smetnjama u razvoju. Partnerska organizacija civilnog društva u ovom projektu je Udruženje ,,Duga’’ iz opštine Negotin.
Svečanom uručenju sertifikata prisustvovali su Slađana Čabrić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Petar Vasilev, nacionalni službenik programa Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji, Marko Vujačić, šef programa Kancelarije UN za projektne usluge u Srbiji, Ana Nedeljković Belj, nacionalna menadžerka programa Swiss PRO.

preuzeto negotin.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *