Šestu festival nauke u Boru “TIMOČKI NAUČNI TORNADO- TNT 2017”


Društvo mladih istraživača Bor, Tehnički fakultet u Boru, Tehnička škola Bor, Osnovna škola „3. oktobar“ Bor, Regionalni centar za talente Bor, Muzej rudarstva i metalurgije Bor i udruženje „Vilaž“, kao organizatori festivala nauke pozivaju Vas da posetite šesti Festival nauke u našem gradu, koji organizujemo povodom obeležavanja Svetskog dana nauke u programu Ekoloških dana Bora 2017.

Svečano otvaranje festivala prigodnom pozorišnom predstavom učenika osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Zaječara organizujemo u petak 3. novembra 2017. u 18,00 u Muzičkoj školi u Boru.

U okviru Šestog Festivala nauke „Timočki naučni tornado“, u subotu 4. novembra 2017. godine, u celokupnom prostoru škole „3. oktobar“ u Boru, od 10,00 do 14,00 časova biće organizovano preko 300 različitih naučnih programa u cilju promovisanja prirodnih i tehničkih nauka kod dece i mladih, buđenja interesovanja za ove nauke i predstavljanja nauke na zanimljiv i privlačan način. Ujedno ovu manifestaciju organizujemo i kao deo programa profesionalne orijentacije kako bi učenicima skrenuli pažnju i na mogućnosti koje pružaju prirodne i tehničke nauke, kao i u cilju promovisanja koncepta održivog razvoja.

Pozivamo Vas da dođete, pogledate demonstracije i prezentacije i vašim prisustvom pružite podršku ovakvoj partnerskoj manifestaciji.

Učesnici festivala su učenici, nastavnici, studenti i stručnjaci preko 30 instiutucija iz Bora, Timočkog regiona i šire a festival se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Centra za promociju nauke Srbije i DOO Rakita.

Preuzeto: mc.kcbor.net


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *