Sinoć na festivalu „Princeza na zrnu graška“


Predstavu  „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin koja je sinoć izvedena na 10. Međunarodnom pozorišnom festivalu za decu “ZajeČAR”, najmlađa  publika pozdravila je dugotrajnim aplauzom. 

Tekst je po motivima bajke H. K. Andersena adaptirala Magdalena Miteva, koja je i reditelj predstave, a potpisuje i scenografiju i izbor muzike. Igraju: Margarita Kostuva i Hristo Ivanov. Prvi put u istoriji  ovog festivala obezbeđen je titlovan prevod predstave na srpski jezik.Takođe, prvi put deljeni su flajeri sa pozorišnim bontonom.

Festival se nastavlja večeras u 19:00 sati kada će najmlađa publika videti predstavu  Narodnog pozorišta iz Prištine  ,,Uspavana lepotica” po tekstu i u režiji Radmile Knežević. Scenografija – Goran Stojčetović , scenski pokret – Vera Obradović, kostim – Anja Vraneš, kompozitor –  Bojan Stojčetović.Igraju: Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Tamara Tomanović, Jasmina Stojiljković, Ivana Kovačević, Milica Mandić, Strahinja Bičanin, Nastasja Stojsavljević i Anastasija Stošić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *