Škola plivanja na Gradskom bazenu u Zaječaru


Obuka prve grupe neplivača na Gradskom bazenu u Zaječaru počela je 1. jula. 42 mališana trenutno usavršava tehniku plivanja, a nakon završene obuke, polaznici Škole će dobiti diplome.

Jedna od aktivnosti na bazenu u Zaječaru tokom letnjih meseci je organizacija Škole plivanja, koja ima dugogodišnju tradiciju i za kojom ove godine vlada veće interesovanje za razliku od prošle godine, kada je bilo više kišnih dana. Pet instruktora plivanja uveliko rade sa prvom grupom dečaka i devojčica i nadaju se, da će se nakon 10-ak dana obuke, deca osloboditi straha od vode i postati pravi plivači.

Ovo je osnovna obuka neplivača, 90% dece propliva, i mogu samostalno da se održavaju na vodi. Naravno da ima i dece koja se plaše vode, i njima na početku pristupamao drugačije, kvasimo ih, šetamo oko bazena sa njima, razgovaramo, pa onda nakon toga ih priključujemo ostaloj deci i krećemo sa osnovnim elementima tehnike plivanja“, rekao je Novica Stanković, profesor fizičkog vaspitanja i dodao:

„Zainteresovani roditelji mogu da upišu decu, jer će biti organizovana i treća i četvrta grupa, druga grupa je delimično popunjena, tako da su prijave u toku. Savetujemo roditelje da ne dovode baš malu decu, imali smo dete od 3,5 godine, ali su tada još uvek mali. Najbolji je predškolski uzrast, 1, 2. razred, a najstarija je bila gospođa koja ima 63 godine“.

Cena Škole plivanja je ostala nepromenjena i iznosi 3.000 dinara.

Kako je rekao Vice Lalić, v.d.direktora JKP „Timok održavanje“, ove godine je bazen obogaćen novim sadržajima, a narednih dana će i mali bazen dobiti nove rekvizite.

Nakon mnogo godina, ove godine su uložena značajna finansijska sredstva za opremanje Gradskog bazena mnogobrojnim sadržajima. Tu pre svega mislim na veći broj ležaljki i suncobrana, nabavili smo igračke za veliki bazen za naše najmlađe sugrađane, a narednih dana očekujemo da pristignu i igračke za mali bazen. Ove godine smo hteli da posvetimo više pažnje našim najmlađim kupačima. Sa decom radi pet licenciranih instruktora plivanja, oni se takođe brinu i o bezbednosti kupača. Ove godine planiramo da imamo i bogatiji programa na bazenu“, rekao je Lalić.

Ove godine će na Gradskom bazenu, u sredu, 10. jula, biti organizovan pravi spektakl. Naime, u 19 sati i 30 minuta počinje „City Games“ karavan, a sadržaj ovog projekta je osmišljen tako da zabavi publiku i takmičare, ali i da podstakne vrednosti poput prijateljstva i timskog duha i da ukažu na važnost bavljenja sportom. Kako najavljuju organizatori, takmičari će se nadmetati u 13 različitih disciplina.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *