Skuplje komunalne takse!

Na 53. sednici Opštinskog veća u Kladovu jednoglasno je usvojen predlog odluke o korekciji cena komunalnih usluga koje su uvećane za 8,2 odsto.

Foto: kladovo.org.rs

Od 1. februara Kladovljani će za grejanje plaćati 85 dinara po kvadratu za stambeni i poslovni prostor bez mernih uređaja.

Za isporučenu toplotnu energiju vlasnici stanova i poslovnog prostora u objektima sa mernim uređajima na ime varijabilnog dela sada će izdvajati 5,96 dinara po kilovat času, odnosno 180 dinara za fiksni deo po kilovat satu.

Više novca građani će izdvajati i za račune za vodu za piće jer je nova cena 44,06 dinara po kubiku za stambeni, odnosno na 59,7 dinara za poslovni prostor.

Korigovana je i nadoknada za kanalizaciju koja iznosi 39,86 dinara za stambeni, odnosno 54,05 dinara po kubiku za poslovni prostor.

Podršku većnika dobio je i predlog mera kroz program Podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja u opštini Kladovo za 2018. godinu. Za tu namenu opredeljen je iznos od 15,6 miliona dinara.

Članovi većausvojili su i objedinjeni predlog programa u oblasti sporta koji će se u ovoj godini finansirati ili sufinansirati iz budžeta opštine Kladovo u iznosu od 19,9 miliona dinara.

Preuzeto: kladovo.org.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *