Sokobanja: “Ako ostanemo na vlasti u Sokobanji, ponašaćemo se odgovorno”


Odgovornost u trošenju budžetskih para i upravljanju javnim preduzećima, kao i ulaganje u razvojne projekte, biće, između ostalog, prioriteti Demokratske stranke u Sokobanji ukoliko ona ostane na vlasti nakon izbora, kaže predsednik ove opštine Dimitrije Lukić.

Dimitrije-Lukic

Sokobanja je retka opština u Srbiji u kojoj su na vlasti demokrate, a Lukić kaže da je tome doprinelo odgovorno ponašanje tokom 8 godina i da će sa tim i nastaviti ukoliko ostanu na vodećim pozicijama i nakon izbora na proleće.

Mislim da će Demokratska stranka na ove izbore izaći u koaliciji sa Novom strankom, ali će to zavisiti od dinamike političkih dešavanja u Sokobanji i onog što bude bila refleksija događaja sa centralnog nivoa, s obzirom da ćemo po svemu sudeći imati u istom danu i vanredne republičke izbore – navodi Lukić.
Prioritet u 2016. godini je, prema planiranom budžetu, ulaganje u putnu mrežu i vodovod.

Tokom godine ćemo otprilike petinu budžeta uložiti u rekonstrukciju vodovodne mreže, jer je ona zastarela. Što se puteva tiče, nažalost nemamo mogućnosti da ulažemo u državne puteve, a to bi trebalo da se reguliše. Putevi u nadležnosti lokalne samouprave su u boljem stanju od državnih – dodaje on.

(juzne vesti)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *