,,Sportski izazov” sutra u Zaječaru


U sredu, 25. Septembra u Zaječaru i Pirotu na centralnim gradskim trgovima održaće se ,,Sportski izazov”, u okviru druge po redu Evropske nedelje sporta u Srbiji. Sportski izazov podrazumevaće istovremeno nadmetanje ova dva grada, a pobednik je onaj grad koji bude imao više učesnika u sportskim aktivnostima. Građani svih uzrasta biće u prilici da učestvuju u bilo kojoj fizičkoj aktivnosti u trajanju od 15 minuta, kao i da se oprobaju u različitim sportovima koje će promovisati lokalni sportski klubovi.

Pored ostalih aktivnosti, sportski izazov obuhvataće košarkaško takmičenje ,,Put oko Evrope”, u kome će se igrači takmičiti u šutiranju na koš sa različitih pozicija. Pobedniku ovog košarkaškog izazova biće uručena nova FIBA košarkaška lopta, dok su za druge učesnike takođe pripremljene vredne nagrade.

Ambasador Evropske Unije u Srbiji Sem Fabrici, pozvao je sve građane da se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta:

“Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu, sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medalja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje aktivni nego što bi trebalo da budu. Zato su Evropska unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta zajedno pokrenuli Evropsku nedelju sporta pod sloganom #BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. do 30. septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!”

Događaj organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo za omladinu i sport, pod pokroviteljstvom EU.

Tokom Evropske nedelje održaće se niz sportskih i edukativnih događaja, namenjenih svim generacijama, u cilju podizanja svesti o važnosti sporta i fizičkih aktivnosti, kao i zdravog života.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *