Sutra besplatni preventivni pregledi


Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 28. oktobra, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Akcija koju Ministarstvo zdravlja organizuje, jedanaesti put po redu, u nedelju 28. oktobra, od 8 do 16 časova, održava se u više od 100 zdravstvenih ustanova širom zemlje. Pored Kliničkog centra Srbije u našem regionu to su ustanove u Kladovu, Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu gde će građani i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a dame će biti u prilici da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, po potrebi i mamografske preglede.

U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku. 

Akcija koju Ministarstvo zdravlja organizuje, jedanaesti put po redu, u nedelju 28. oktobra, od 8 do 16 časova, održava se u više od 100 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *