Sve je spremno za početak Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu!


Sve je spremno za početak 27. po redu, Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, koji će ove godine biti održan od 9. do 24. decembra u Sportskoj hali u Zaječaru. Na konferenciji za novinare održanoj u prostorijima Sportskog saveza grada Zaječara rečeno je da se Novogodišnji turnir organizuje u sedam kategorija a da je nagradni fond ove godine povećan na 200 hiljada dinara.

Foto: radiomagnum

Pomoćnik gradonačelnika za sport Milan Stanković je na konferenciji istakao da je sam cilj i zamisao organizatora da u nekom narednom periodu, ovaj turnir dobije međunarodni karakter.

Imamo sedam kategorija takmičenja, nadamo se da će sama organizacija turnira, pre svega, po masovnosti, biti bolja u odnosu na prošlu godinu. Naš cilj je da ovaj turnir bude podignut na viši nivo. Mi smo pre ovog sastanka imali i Organizacioni odbor i ideja nam je da u nekom narednom periodu ovaj turnir postane i međunarodni, da privučemo i goste iz Bugarske i Rumunije. Jedna bitna stvar, ove godine smo uspeli da ukupni nagradni fond sa nekih 160 hiljada dinara, povećamo na 200 hiljada u bruto iznosu. Ono što je najbitnije a nadam se da ćemo i tu biti najuspešniji, je da što više bude publike, da što više budu gosti a isto tako se nadam da će masovnost ekipa ove godine biti bolja nego prošle godine“, rekao je Stanković.

Foto: radiomagnum

Prema rečima Viceta Lalića, člana Organizacionog odbora turnira, sve je do sada urađeno kako bi turnir protekao bez ikakvih problema, i pored teške situacije i celog procesa oko gašenja stare, i osnivanja nove ustanove.

Što se tiče nas iz Sportskog centra, mi smo se potrudili da ovaj turnr protekne u najboljem redu. I pored toga što se nalazimo u veoma delikatnoj situaciji vezano za gašenje stare firme i formiranje nove, mi smo se potrudili da obezbedimo sve optimalne uslove kako bi se turnir održao onako kako treba. Kada to kažem, mislim na vodu, sanitarni čvor, električnu energiju kao i na samo grejanje Sportskog centra. Stav Organizacionog odbora je da se karte za turnir ne naplate do eliminacione faze, odnosno do četvrt finala. Za četvrt finale, polufinale i finale, karte će se naplaćivati po ceni od 100 dinara“, objasnio je Lalić.

Novina u samoj organizaciji turnira je ta što će se vršiti direktan prenos rezultata i fotografija sa turnira, a u polufinalu i finalu će biti i direktnog prenosa na internetu.

Trudili smo se da uradimo nešto bolje u odnosu na prošlu godinu. Novina u samoj organizaciji biće ono što ćemo sa samog turnira vršiti, a to je direktan prenos rezultata i fotografija sa turnira a u polufinalu i finalu, 90% koliko ja imam informaciju od člana organizacionog odbora Dragana Stojanovića, koji je zadužen za to, biće i direktan prenos preko interneta samih polufinalnih i finalnih utakmica. Što se tiče kategorija, u odnosu na prošlu godinu, ostale su iste. Cena kotizacije je malo veća, ako krenemo od najmlađih kategorija veća su za 500 dinara . Što se tiče nagrada, nagrade su veće u odnosu na prošlu godinu, ove godine je nagradni fond 200 hiljada dinara. Najviše je povećano u kategoriji seniora, gde smo prošle godine imali 10, 20 i 30 hiljada dinara bruto, ove godine imamo 20, 30 i 60 hiljada dinara, povećane su nagrade i u kategorijama kadeta a u kategoriji veterna i nagrada i kotizacija su ostali nepromenjene. Ogranizacioni odbor je doneo odluku da minim šest ekipa stiče pravo na nagradni fond. To znači da u kategoriji, ukoliko ima šest ekipa, neće se deliti nagradni fond koji je ovde predviđen, već će organizacioni odbor zasedati i vratiti kotizaciju i biće nekih robnih nagrada. Shodno broju ekipa zavisi i veličina robnih nagrada koje obuhvataju mlađe kategorije, to su cicibani, petlići, pionir“, istakao je Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Prema rečima organizatora, predviđeno je da mlađe kategorije igraju vikendom u prepodnevnim satima, dok će kadeti, veterani i seniori igrati radnim danima u popodnevnim terminima. Ekipe se mogu prijaviti do 8. decembra, do 10 časova a izvlačenje parova će biti biti obavljeno istog dana u 14 sati u Hali sportova na Kraljevici. 19. decembra se turnir neće igrati zbog slave Svetog Nikole kao što je to bila tradicija i ranijih godina a finale je zakazano za 24. decembar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *