Svečano otvoren LIDL u Boru – FOTO


Nemački diskontni lanac LIDL odtvorio je svoja vrata za potrošače, u tačno 8 sati u 16 maloprodajnih objekata širom Srbije. Tako je bilo i u Boru, gde je red kupaca krenuo da se formira jos u 6 sati.

Veliki broj zainteresovanih potrošača širom Srbije, koji su već od ranog jutra u redovima čekali otvaranje, na policama Lidla dočekao je pažljivo odabran asortiman od 1.500 proizvoda najboljeg odnosa cene i kvaliteta. Kao zahvalnost za dobrodošlicu i povodom ulaska na tržište, Lidl je za prve dane rada obezbedio artikle sa izuzetno atraktivnim cenama, po kojima je poznat među potrošačima.

Akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom. Asortiman neprehrambenih proizvoda, poput odeće, baštenskih alata, malih kućnih aparata i drugih, se redovno smenjuje u kratkotrajnoj ponudi. Još jedna specifičnost ovog savremenog diskonta je da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose.

Na svečanoj ceremoniji u Boru, simboličnim presecanjem vrpce ispred Lidla u Zelenom bulevaru 26a, predstavnici Lidla Srbija i gradonačelnik Aleksandar Milikić, označili su početak operativnog poslovanja prvog savremenog diskontnog lanca u Srbiji.

“Evidentno je da je Bor jedan od prvih gradova u Srbiji u kome se otvara Lidl. Ono što je jako bitno je zdrava konkurencija, niže cene, jer onog trenutka kada se pojavi Lidl, kada se pojavi bilo koja konkurencija u gradu kada su u pitanju trgovinski lanci, mora doći do nivelacije cene – do smanjenja cene, a to znači jeftinija kupovina za naše građane. Takođe jako je bitno da je negde oko 40 do 50 ljudi zapošljeno u Lidlu Bor, to je dobro jer jednostavno se brine i o tom aspektu, a to je zapošljavanje naših sugrađana. Ono što je bitno i što treba napomenuti jeste da će grad Bor u narednom periodu pored otvaranja Lidla baviti se otvaranjem još veoma bitnih kako turističkih tako i privrednih objekata, i to je ono što definitivno jeste Bor, a to jeste grad razvoja” – rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Nakon otvaranja, Lidl prodavnice nastavljaju sa radom tokom svakog dana u nedelji od 08 do 22 časa. Svim potrošačima na raspolaganju je veliki parking, čije je korišćenje za potrošače besplatno. Neki od Lidl brendova koji se od danas mogu kupiti u Srbiji su: Fin Carre (srp. Finkare) – u okviru koga se proizvodi i  najprodavanija Lidlova mlečna čokolada, konditorski proizvodi Sonday (srp. Sondej), apetisani Alesto, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Cien, kućna hemija W5 (srp. VE-pet), ali i drugi proizvodi čija se kontrola proizvodnje i kvaliteta odvija prema nemačkim standardima.

“U ime celog tima Lidl Srbija mogu da prenesem da smo jako srećni i uzbuđeni što smo otvorili danas našu prodavnicu baš ovde u Boru i što možemo potrošačima da ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta naših proizvoda, pažljivo odabran asortiman preko 1.500 artikla i da pozovemo sve potrošače da posete svoj Lidl. Zahvaljujemo se Republici Srbiji, zahvaljujemo se i lokalnim vlastima što su stvorili pozitivnu atmosferu za dolazak u ovaj grad, i pre svega se zahvaljujemo potrošačima koji su nas tako verno čekali i isčekivali, i još jednom pozivamo sve da posete svoj Lidl i da se uvere zašto je kupovina u Lidlu bolja, jednostavna i povoljnija – rekla je Ivana Vićentić, centralne usluge Lidl Srbija.

Objekti ovog trgovinskog lanca, pored Bora, danas su otvoreni i u Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu, a kako najavljuju, do kraja godine biće otvoreno još sedam Lidl radnji i to u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u Beogradu.

lidl-1

Picture 1 of 30
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *