Svečano uručene diplome na Fakultetu za menadžment u Zaječaru

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru danas je svečano uručeno 70 diploma svršenim studentima akademskog i strukovnog programa i 20 diploma studentima na master studijama. Fakultet za menadžment je ove godine krunisao svoj uspeh i višedecenijski rad dobijanjem akreditacije doktorskih studija.

Ponovo je bilo svečano u amfiteatru Fakulteta za menadžment u Zaječaru. Oko 70 studenata danas je dobilo svoje zaslužene diplome, koje će im, prema njihovim rečima, pomoći u zaposlenju ili daljem radu. Među onima koji se svakako ponosi diplomom i znanjem stečenim na Fakultetu za menadžent je i Vesna Miloradović iz Svrljiga.

„Završila sam magistarske studije na ovom fakultetu koji pruža puno mogućnosti i puno znanja. Veoma sam zadovoljno svim uslovima na fakultetu i svemu onome što su oni meni ovde pružali“, rekla je Vesna.

Sličnog mišljenja je i Zoran Vidojević iz Novog Beograda, koji se nada, da će nakon stečenog znanja i dobijanje diplome lakše dobiti zaposlenje a da će mu to obezbediti bolju budućnost.

„Pohađao sam specijalističke studije koje sam završio sa uspehom. Odbranio sam svoj specijalistički stručni rad i mogu reći da sam veoma zadovoljan, očekujem zaposlenje u državnim organima, i svakom mladom čoveku preporučujem da se ovde edukuje i da se izbori za svoju budućnost na najbolji način kako može u ovim teškim vremenima“, istakao je Vidojević.

Prema rečima dеkana fakultеta profesora doktora Dragana Mihajlovića, ovo je 18. generacija studenata na Fakultetu za menadžment u Zaječaru i ova ustanova, prema njegovim rečima, ima čime da se ponosi. Kruna uspeha je dobijanje akreditacije doktorskih studije, a od naredne godine, ovaj prestižni fakultet će imati mogućnost da upiše i studente na studijama Visoke strukovne škole poslovne informatike.

„Kruna našeg uspeha u ovoj godini je dobijanje akreditacije doktorskih studija. Za mene fakultet koji nema doktorske studije je fakultet koji nema akreditovan naučni program a on ne može da radi projekte i onaj koji nema doktorske studije je neozbiljan fakultet. Kruna tog uspeha je ostvarena u julu mesecu i mi smo po prvi put ove godine, po novom akreditacionom programu, upisali desetoro budućih doktora nauka. Nadam se da će među tom generacijom studenata biti i novih profesora koji će nas, koji smo na izmaku karijere, da zamene. I u narednom periodu ćemo da radimo tako da od najboljih studenata pravimo najbolje mastere, od najboljih mastera pravimo doktore, i da oni „sutra“ budu u funkciji nastavnika na ovom fakultetu“, istakao je Mihajlović i dodao:

„Planovima za narednu godinu pridvideli smo da do kraja marta predamo akreditaciju za takozvanu „Visoku strukovnu školu poslovne informatike“ gde bi smo uhvatili korak sa ostalom akademskom strukturom. Ako prelazimo na ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i bilo šta što će biti čipovano, elektronski obrađivano, mi moramo da stvorimo prvo kadar koji bi to sproveo u delo. I kada bi to uradili, a uradićemo jer nijedna akreditacija do sada nije urađena iz dva ili tri pokušaja, već iz jednog, pa se nadam da ćemo već u julskom roku prvu visokoškolsku generaciju upisivati na poslovnoj informatici, što bi bio veliki uspeh na kraju moje karijere“.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *