Svetosavska nagrada Ministarstva prosvete Bojanu Ćiriću vaspitaču iz Zaječara


Bojan Ćirić vaspitač u Predškolskoj ustanovi „Đulići“ dobitnik je Svetosavske nagrade. Njemu se danas za svoj rad sa decom zahvalio i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na prijemu u gradskoj upravi.

Ja sa njima igram “ćorave bake” onda im objasnim da neću uvek moći da vidim i da će mi trebati njihova pomoć i mi tu završavamo tu neku priču i oni jednostavno dožive to tako. Tako da mi i deca pomažu i ponasan sam na to što sam model i toj deci razvijam svest i kasnije kad u životu sreću ljude sa hendikepom oni će znati da su svi ljudi istii da postoje samo dobri i loši ljudi” ovako je u par rečenica opisao svoj rad sa decom slabovidi vaspitač Bojan Ćirić.

Kako stoji u obrazloženju ministarstva Svetosavska nagrada ide Bojanu u ruke za  izuzetno zalaganje u radu, i doprinos u zastupanju interesa dece i porodica. 

Želim da čestitam našem Bojanu na priznanju koje je dobio, i mislim da je to priznanje pre svega njemu za sve što je učinio za ovu decu koja su ga prihvatili sjajno, kao i ceo kolektiv. On svakodnevno toj dečici pokazuje da nešto što se u životu desi, a svima nama može da se desinije nikakav hendikep, nego naprotiv. ako se sačuva duh, ako želi da radi i doprinosi  društvu, onda to ne znači hendikep već to treba da bude još veći podrsek. grad Zaječar će se truditi da što više, osobama kao što je Bojan, pomogne da se uklope u društvo i da normalno žive, ali i da njihovi talenti budu prepoznati, da njihov rad bude adekvatno nagrađen” poručio je gradonačelink Zaječara Boško Ničić.

Bojan takođe piše pesme i priče, dramske tekstove za decu a u planu je izdavanje i njegove druge knjige ” Da nam dođe proleće”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *