Timok1919 na gostovanju u Knjaževcu uskraćen za podršku svojih navijača


Još na početku jesenjeg dela sezone 2018/2019 u fudbalskoj Zoni “Istok” bilo je vidljivo da će kvalitet takmičenja izaći iz okvira lige i da mnogi klubovi koji se takmiče zaslužuju da budu rang više a ne tu gde jesu. 

Možda niko nije očekivao da će biti toliko uzbudljivo i da će derbi meč u završnici takmičenja odlučiti šampiona lige.  Ovog vikenda su sve utakmice u senci derbija u Knjaževcu gde se sastaju prvoplasirani Timočanin i drugoplasirani Timok 1919. Pobednik ovog meča po svemu sudeći ide u viši rang na jesen.

U prvom delu takmičenja Timok 1919 je slavio rezultatom 2:0.

Senku na ovaj meč i sportski duh koji krasi i oplemenjuje ovaj sport kvari ponašanje domaćina koji već i pre utakmice stavljaju gostujuću ekipu u neravnopravan položaj. Ekipa domaćina je odlučila da navijačima Timoka “omogući” da kupe samo 40 karata po ceni od 100 dinara, dok će ostale ulaznice klub podeliti navijačima Timočanina uz ličnu kartu.

Iz uprave Timoka poručuju da je ovo nečuveno i da se oni nisu tako ponašali kada je Zaječar bio domaćin, i da je ovo jedan od pokazatelja da uzakmica neće možda biti “pravedna”. Ali takođe poručuju da im je ovo motiv više da potvrde titulu u Knjaževcu i dođu sa tri boda kući.

Meč je zakazan za nedelju u 17 sati i 30 minuta, ako ste srećnik pa živite u Knjaževcu moći ćete da gledate meč a ako ste iz Zaječara informišite se preko portala i čekajte povoljan rezultat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *