Trening iz oblasti populacione politike u Negotinu


U okviru projekta sufinansiranja mera populacione politike koji je Opština Negotina zaključila sa Kabinetom ministara bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, danas je održana edukacija na temu „Usklađivanje rada i roditeljstva“.

foto negotin.rs

Ovo je druga godina sprovođenja projekta. Vaša opština kvalitetno i lepo radi i možemo očekivati da će u narednom periodu dobiti veći iznos sredstava za sprovođenje mera populacione politike. Danas će biti reči o Strategiji podsticanja rađanja i roditeljstva, o svemu onome što Vlada Republike Srbije radi na poboljšanju stanja u populacionoj politici u zemlji. Situacija u vašoj opštini vezana za demografsku politiku nije uopšte ružičasta. Stanovnici Negotina su u proseku stari 48 godina što je za pet godina više od prosečnog stanovništva u Srbiji. Opština Negotin spada u stare opštine. Ukoliko se nešto ozbiljno ne uradi na ovu temu doći će u situaciju u kojoj se nalaze Crna Trava i Rekovac u kojima je prosečno stanovništvo staro preko 55 godina. Današnja edukacija namenjena je strukturama koje se bave decom, populacijom i demografijom, u cilju sticanja novih znanja, upoznavanja i primenjivanja iskustva drugih opština u rešavanju problema“ izjavio je Miodrag Gubijan, predavač Nevladine organizacije „Inkluzija danas“.

foto negotin.rs

Vrednost treninga koji će trajati šest dana a kome danas prisustvuju predstavnici PU „Pčelica“, Centra za socijalni rad i OU Negotin iznosi 300.000 dinara. Opština Negotin će u okviru projekta sufinanasiranja mera populacione politike sprovesti radove na sanaciji krovnog pokrivača i fasade na objektu broj 2, Predškolske ustanove „Pčelica“ u Negotinu, u vrednosti od 4.475.280,00 dinara. Ukupna vrednost projekta iznosi 4.925.280,00 dinara, učešće Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku 4.186.488,00 dinara, a učešće opštine Negotin 738.792,00 dinara.

preuzeto negotin.rs


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *