Tri atletska zlata za Zaječar (FOTO)


Volim da pobedim sebe i u sportu nije bitno pobediti druge i biti prvi a ja se uvek trudim da pobedim sebe.

Ovo su reči Ive Maletić članice Atletskog kluba Mladost iz Zaječara koja se  kvalifikovala za finale Kupa za starije pionirke i osvojila tri zlatne medalje i oborila tri lična rekorda.

Kvalifikacije i ujedno i prvenstvo Centralne Srbije u atletici je održano u Kruševcu, dok je finale u kupa  sledeće nedelje u Beogradu.

Iva Maletić se takmiči u kotegoriji starije pionirke i ima 14 godina, učenica prve godine Gimnazije Zaječar. Atletikom se bavi već 8 godina a ljubav prema trčanju je nasledila od oca.

“Trka na 60 metara  je kratka ali je izuzetno teška, tu se mora krenuti odmah brzo i sa velikim ubrzanjem, a to nije moja disciplina pa mi je zato bilo izuzetno teško, takođe i sa trkom na 300 metara, ali sam htela da se oprobam i da vidim kakva sam u tm disciplinama i kakvo će mi biti vreme. I desilo se, dva prva mesta i dva lična rekorda.  600 metara je moja disciplina  koju trčim već nekoliko godina i tu sam se usavršila i postavila sam rezultata 1.35.35 i to je treče zlato i treći lični rekord” rekla je Iva Maletić.

Cilj ove “zlatne atletičarke” je da se kvalifikuje na evropsko takmičenje sledeće godine na 800 metara za juniore.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *