Tribina u Boru: Kako da vlast govori jezikom građana?


Da li znate da na svakih 100 dinara koje primite kao platu, državi dajete još 60 na ime poreza i doprinosa? I kada dođe vreme da potrošite tih 100 dinara, opet dajete od tog novca za PDV dodatnih 20 dinara. Dakle, na svaki dinar koji potrošite na sebe, dajete jedan dinar državi.

 Budući da građani iz svog džepa finansiraju rad lokalnih i državnih vlasti, treba da znaju i kako se taj dinar troši. Sa ciljem da građani konačno dobiju veći uticaj na odluke koje se tiču njih, a koje donose vlasti čiji je rad finansiran od tih istih građana, Nacionalna koalicija za decentralizaciju kao partner organizacije CRTA u projektu ,,Građani imaju moć” organizuje uličnu akciju i tribinu ,,Kako da vlast govori jezikom građana?” u ponedeljak, 15. aprila u Boru.

Ulična akcija održaće se u Ulici Moše Pijade (ispred marketa Maxi) u periodu od 14 do 16 sati. Građani će moći da se informišu o tome kakav jeste, a kakav bi trebalo da bude odnos vlasti i građana, daju potpis podrške većem učešću građana u odlučivanju i dobiju koristan i atraktivan aktivistički poklon.

Tribina ,,Kako da vlast govori jezikom građana” održaće se od 17 sati u Medija centru .

jeftine avio karte
TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *