Trojanke selektovane za festival u Rusiji


Predstava „Žene iz Troje“ selektovana je za učešće na Međunarodnom festivalu antičke drame koji se u junu naredne godine održava u Rusiji, u gradu Kerču, antičkom Hersonu, na Krimu. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine  „Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Da podsetimo, komad „Žene iz Troje“ prema tekstu Evripida, u režiji Nebojše Bradića  učestovao  je na svim prestižnim pozorišnim festivalima tokom  leta i okitio se značajnim  priznanjima:  Specijalnom nagradom za scenski govor na festivalu ,,Novi tvrđava teatar” u Čortanovcima i Nagradom za najbolje korišćenu muziku na ,,Nišvil džez teatarskom festival” u Nišu.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret  potpusuje Vera Obradović  a scenski govor Vlado Kerošević.

Igraju: Ivana Kovačević ,Ana Bretšnajder, Milena Jakšić,Isidora Građanin,Igor Damnjanović,Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković,  Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *