U Kladovu počeo sa radom „Informacioni centar za mobilnost“


U Kladovu je danas počeo sa radom „Informacioni centar za mobilnost“ koji radi u sklopu Turističkog Info centra. „Informacioni centar za mobilnost“ su zajednički uspostavili Turistička organizacija opštine Kladovo i RARIS.

Informacioni centar za mobilnost će pomoći da se turisti i meštani u regionu Đerdapa kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalni negativni uticaj na životnu sredinu.

Informacioni centar za mobilnost će pružati turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Informacioni centar za mobilnost je uspostavljen u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava, koji se realizuje u okviru Dunavskog Programa, a finansira od strane Evropske Unije. Projekat vodi Austrijska agencija za zaštitu životne sredine a u njemu učestvuje 15 organizacija iz 9 zemalja. Partneri u projektu iz Srbije su RARIS (Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije) i DCC (Dunavski centar za kompetenciju). Pridruženi Stratešku partneri iz Srbije na projektu su: Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *