U Kladovu prvi do časnog krsta Stevan Vasiljević


Na jubilarnom 20. Bogojavljenskom plivanju iz vode Dunava u Kladovu Časni krst izvadio je Stevan Vasiljević (30), fudbalski trener u Kini. Momak rođen u Kladovu pre tri decenije bio je najbrži u konkurenciji 22 odvažna plivača koliko se nadmetalo na stazi dugoj 33 metra.

foto http://kladovo.org.rs/

Vasiljević je osvojio zlatni krst, ikonu i u duhu viteštva odrekao se novčane nagrade u iznosu od 15.000 dinara u korist Kladovskog udruženja osoba sa invaliditetom “Nada”. Gest pobednika podržali su drugoplasirani Aleksandar Babucić i treći Nebojša Klencovljević, odvažni momci koji su ispoljili humanost na delu jer su novčane nagrade u iznosu od 10.000, odnosno 5.000 dinara donirali društvu “Nada”.

Među hrabrim plivačima bila je i Svetlana Vuković (53) sa 17 učešća, rekorderka plivanja koje predstavlja deo srpske tradicije. Na plus 2 stepena, tolika je bila i temperatura vode u Dunavu, učesnike viteškog nadmetanja sa Dunavskog keja bodrilo je oko 2000 Kladovčana. Pre tradicionalnog nadmetanja održana je litija od hrama Sveti Đorđe do Dunavskog keja. Pokrovitelj takmičenja je lokalna samouprava, a darodavac zlatara “Auro”. Priznanja plivačima uručio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

preuzeto http://kladovo.org.rs/


TAG


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *