U planu podizanje kapaciteta borskog aerodroma


Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je  da se vrlo intenzivno razgovara sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije o postupku kojim će borski aerodrom podići svoje kapacitete i čime bi se stvorili uslovi za unapređenje i razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

Vrlo odgovorno razgovaramo sa ministarstvom i Javnim preduzećem „Aerodromi Srbija“ da nam pomognu da aerodrom u Boru podignemo na viši nivo kada se radi o njegovom funkcionisanju i kapacitetima. Smatram da je to jedan od najboljih načina da naš aerodrom počne da se razvija, a investicija Vlade Republike Srbije je nešto što očekujemo u narednim godinama “, objasnio je gradonačelnik Milikić.

Pozitivni primeri transformacija aerodroma u Nišu i Kraljevu, kako kažu, predstavljaju potvrdu spremnosti Vlade da u svim delovima naše zemlje stvori uslove za razvoj avio-saobraćaja.

Borski aerodrom izgrađen je 1985. godine i u osnovi je bio zamišljen kao sportski aerodrom, a predviđeno je da se koristi i kao turistički, odnosno kao aerodrom na koji mogu da sleću i laki putnički (poslovni) avioni.

preuzeto https://bor.rs/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *