U Velikom Izvoru zbor predsednika mesnih zajednica i poljoprivrednika, a u maju formiranje podkomisije za izradu nacrta budžeta za poljoprivredu!


U četvrtak 28.03.2019. godine, u prostorijama Doma kulture u Velikom Izvoru biće održan zbor predsednika svih seoskih mesnih zajednica sa teritorije Grada Zaječara kao i predstavnika poljoprivrednika zaječarske opštine, a na inicijativu Nelija Nikolića, predsednika mesne zajednice Veliki Izvor.

Kako je navedeno, na sastanku će biti sastavljen zajednički predlog za ukidanje uredbe o preregistraciji traktora i poljoprivrednih mašina. Predlog će biti poslat predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, a takođe, biće upućen i zajednički dopis Bošku Ničiću gradonačelniku Zaječara sa predlogom za aktivno učešće u izradi budžeta za poljoprivredu za 2020. godinu.

Kako je naveo u telefonskom razgovoru Boško Ničić gradonačelnik grada Zaječara, planirano je da se formira podkomisija za izradu nacrta budžeta za poljoprivredu za 2020. godinu:

“Kao gradonačelnik grada Zaječara imam nameru da u maju formiram podkomisiju za izradu nacrta budžeta za poljoprivredu za 2020. godinu koju će činiti ljudi iz GU zaduženi za poljoprivredu (2); 7 najvećih poljoprivrednih proizvođača iz raznih oblasti poljoprivredne proizvidnje (vocar (1), stočari (3 – krave, svinje, ovce), povrtar (1), pčelar (1), cvećar (1)); te predstavnici “Delta agrara (1), “Agromarketa” (1) i PD “Salas” (1). Njihovi predlozi će biti na javnoj raspravi od septembra do sredine oktobra u svim seoskim MZ, a onda će biti inkorporirani u celoviti budžet grada. Takođe, kao gradonačelnik podržaću predloge poljoprivrednika oko preregistracije samo u slučaju da se pooštri kaznena politika prema onima koji izlaskom na lokalne, regionalne i magistralne puteve, neispravnim traktorima ugrožavaju bezbednost drugih ućesnika u saobraćaju. Ako se sa tim slažu poljoprivrednici, da ovakvim prekršiocima kazne idu do oduzimanja vozila i zatvorskih kazni, onda ću i ja ZDUŠNO podržati da preregistracija nije potrebna!” – rekao je Ničić.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *