U Zaječaru formiran Gradski odbor Saveza za Srbiju


Juče je u prostorijama 1. Mesne zajednice u Zaječaru formirana lokalna organizacija Saveza za Srbiju – Zaječar, koga čine nekoliko partija i udruženja.

Nažalost, ostalim medijima, medju kojima su Istočne vesti portal, poziv nije bio upućen. Umesto toga, danas smo dobili saopštenje i izmontirani video materijal, zbog čega nismo u prilici da objektivno izvestimo sa ovog skupa. Kako smo nezvanično saznali, stav centrale u Beogradu je da se sa lokalnim medijima komunicira na ovaj način.

Stim u vezi prenećemo samo deo saopštenja koje smo dobili…

Nakon osnivanja Saveza za Srbiju, pre nešto više od 2 meseca u Beogradu, kao najvećeg opozicionog bloka u Srbiji, i lokalne organizacije stranaka osnivača Saveza su krenule sa formiranjem Saveza na lokalu.

Na formiranju saveza govorili su predstavnici lokalnih partija i udruženja koji su se obratili okupljenima.

“Osnovno pitanje građana širom Srbije danas je ZAŠTO Savez za Srbiju. Savez za Srbiju jer smo shvatili poziv građana na ujedinjenje. Savez za Srbiju zato što smo zajedno jači. Savez za Srbiju zato što moramo zaustaviti odliv ljudi iz našeg grada. Savez za Srbiju zato što moramo vratiti nadu i osmeh na lica ljudima. Savez za Srbiju zato što moramo zaustaviti propadanje Zaječara. Zato što je savez za Srbiju jedina alternativa vlasti Srpske napredne stranke, zato što jedini jasno i glasno kažemo NEMA SARADNJE SA NAPREDNJACIMA NI NA JEDNOM NIVOU” – poručio je Miloš Stojadinović, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke.

Nakon Stojadinovića prisutnima se obratila Sonja Milutinović – sekretar Gradskog odbora Dveri

“Vidite, svi smo mi različiti, mnogi bi rekli čak nespojivi. Suštinski nismo isti, ali sve nas muče isti problemi i nepravde, svakog stanovnika Zaječara, sela, okoline, svakog stanovnika naše zemlje. Zajedničkim snagama možemo da sprovedemo realan i ostvariv program za Zaječar. Zaječar i dalje ima najbolje ljude koji će taj program sprovesti u delo. Ljude koji su pre svega domaćini, odgovorni, vredni, pošteni, ljude koji nemaju ukaljanu prošlost, ljude koji kada daju reč, stoje čvrsto iza nje” – istakla Milutinovićeva.

Za govornicom, prisutnima su se obratili i Nemanja Veljković – najmlađi predsednik sindikata u Srbiji, sindikata Sloga Gorenje Zaječar; Miloš Veličković – predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i Selena Ristić Vitomirović.

jeftine avio karte


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *