U Zaječaru prikupljeno 88 jedinica krvi

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije sproveo je juče akcija dobrovoljnog davanja krvi u maloj sali Gradske uprave, u sklopu desete Zimske kampanje. Cilj kampanje je promocija dobrovoljnog davalaštva i obezbeđenje dovoljnih količina krvi za lečenje sugrađana. U ovoj akciji prikupljeno je 88  jedinica krvi.

“Akcija je uspešno protekla. Novina u ovoj akciji jeste da smo u nju uključili sve ugostiteljske objekte u gradu kako bi oni motivisali svoje zaposlene i svoje goste da se priključe. Videćemo koje su se organizacije najviše potrudile i proglasićemo najhumaniji lokal u gradu. Inače, i ovom prilikom su prisutni volonteri kojih ima dosta u Crvenom krstu. Volonteri su odradili sedmodnevnu  promociju kako bi na taj način motivisali naše građane”, rekla je Irena Mladenović iz zaječarskog Crvenog krsta.

Doktorka Dragana Stojić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije je istakla da je sve proteklo u najboljem redu.

“Ovde u Zaječaru odaziv ljudi je uvek odličan pa je tako i danas. Inače, trenutno imamo dovoljno rezervi krvi. Obično je u deficitu krvna grupa A pa svi oni koji imaju ovu krvnu grupu mogu da daju krv”, istakla je dr Stojić.

Akcija se danas nastavlja u Boljevcu a sutra u Boru.

Autor: Dragana Živković
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *